fredag 8 december 2017

Brother Louie

Louie at the German language Wikipedia

Det åter igen dags att göra en avstickare till det fantastiskt glittriga 1980-talet. Ja ni vet då vi frossade i rosa och mintgrönt och en kille som med det alltigenom lysande namnet Thomas Anders kunde vara popidol.
Det märkliga är att detta är ett artistnamn (efternamnet är extra väl valt måste jag säga och min bror heter Thomas så det kan vara en hyllning till mig och brossan. Man vet ju aldrig...).
Egentligen heter han Bernd Weidung och det fattar man ju direkt att det aldrig kan funka.

Modern Talking kommer från Tyskland. Ja jag vet att det låter konstigt men på 1980-talet kunde de i Tyskland skapa musik som någon utanför hemlandet faktiskt kunde tänka sig att lyssna på.

Dagens låt är deras största hit Brother Louie. Det finns de som försöker lura i oss att låten handlar om heroin. Men om man gör en djupare analys av Modern Talkings texter så ser man att det helt enkelt handlar om banala texter om kärlek. Kärlek och hjärta helt enkelt.

Nedan finner ni en grafisk manifestation av en statistiskt säkerställd analys av Modern Talkings största hits.



Karriären fullkomligt exploderar när de 1985 får en megahit med "You're My Heart, You're My Soul" vilket de följer upp med låtar som t.ex "Cheri, Cheri Lady". De håller helt enkelt en jämn hög kvalité. Dagens låt kommer ut i januari 1986 och ligger på deras tredje album (DET TREDJE). De har helt enkelt en takt i utgivningen som är hissnande. Kanske (bara kanske) säger det något om kvalitetskraven. De fullkomligt vräker ur sig singlar och album. Med tysk noggrannhet och effektivitet levererar Moder talking.

Stay, cause this boy wants to gamble 
Stay, love is more than he can handle, girl 
Oh, come on stay by me forever, ever 
Why does he go on pretending 
That - his love is never ending fate 
Babe, don't let him steal your love from me

1987 splitras gruppen. Det pratas om "musical differences" men alla vet att anledningen stavas NORA. Thomas Anders gifter sig med Nora 1984 och får då det berömda NORA-halsbandet av henne. Nora blir sedan i snabb takt Thomas Anders personliga manager, makeup artist och fotograf. Likt en modernare variant av Yoko Ono så blir hennes inflytande mer än vad bandet kan mäkta med.
Dieter Bolen skräder inte orden utan menar kort och gott att Nora är en galen kvinna som sabbar Modern Talking.

Det får vara hur det vill med det. Brother Louie är ett stycke musikhistoria som sätter Tyskland på kartan som musiknation. När kavajerna var som kortast var de kungar på varenda dansgolv.
På med leendet. Det är äntligen Discofredag!


Inga kommentarer: