fredag 6 oktober 2017

Best of my love

Attribution Some rights reserved by RogerGoun


The Emotions är inget jättekänt band men deras musik är desto mera känd. Dagens låt är deras kanske mest spelade i eget namn. Men de har även en hit som är en av de största i musikhistorien. Men efter som de spelade in den tillsammans med sina mera kända kusiner så är det ingen som minns att de var med på låten. Så kan det gå. Låten i fråga är självklart den fantastiska Boogie Wonderland med Earth, Wind & Fire and the Emotions. Men det där sista verkar det närmast råda en tyst överenskommelse om att vi skall glömma.
Nåja de lever säkert gott än idag på royalties från den låten.

Gruppen består av tre skönsjungande systrar. Wanda Hutchinson, Sheila Hutchinson och Jeanette Hutchinson. Plattan producerades av kusinen Maurice White som råkar vara sångare i det ganska framgångsrika bandet Earth, Wind & Fire. Dagens låt låg faktiskt etta på Billboard i hela fem veckor (men inte i ett sträck) 1977. Det är inte illa och prisades med en grammy award för "Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocal" (jo de har en hel massa kategorier).

Flowing in and out of changes 
The kind that come around each day 
My life has a better meaning 
Love has kissed me in a beautiful way

Att de samplats av en del artister känns ju rätt så självklart. Snyggaste stölden står nog Mariah Carey för. Hon snor från dagenslåt till sin megahit som hon döper till Emotions. Det kan ju inte ses som något annat än en hyllning. Fast eftersom hon inte frågade först eller betalade så slutade det med besök i domstolen.

Nåja nu håller vi fredag!


2 kommentarer:

6-9A grupp 1 sa...

Trevlig måndag!
Idag var vi inte riktigt överens om vad vi tyckte om fredagens låt. Jättetråkig, sömnig, bra, den bästa hittills. Högt och lågt alltså!

Anders Erenius sa...

Precis som det skall vara alltså. Musik handlar om känslor och upplevelse. Då blir ju uppfattningarna om vad som är bra eller dåligt en fråga om hur man själv upplever det och då blir det olika. Olika är bra. Vad man skulle kunna diskutera är kanske hantverket. Spelar de bra. Saknas det en cowbell här? Eller skulle man kanske fläska på med mer stråkar.

På fredag blir det mera disco att älska eller hata.