fredag 21 april 2017

The Belle of St. Mark

CC0 Public Domain

Trummisar lever ofta sitt liv så där lite i skuggan. De är sällan de där som kliver fram och lyser. Kanske inte så konstigt då de oftast sitter längst bak på scenen och liksom inte har samma rörelsefrihet som de andra i ett band. Men kvällens artist är ett lysande undantag. Hon sitter inte längst bak. Nej hennes trummor står längst fram på scenen vid varje spelning. Hon sjunger dessutom. Det finns det visst andra trummisar som gör (Phil Collins, Don Henley och Dave Grohl t.ex.). Men det är ju liksom lite bakvänt och krångligt kan tyckas.

The belle of St. Mark was a frail but passionate creature 
Ebony hair and eyes of deep blue-green 
The belle of St. Mark wore the clothes that belonged to his father 
Even though he was only seventeen

Men Sheila E är ju liksom lite mer och bättre en alla de där andra. Hon är en gudabenådad batterist och percussionist. Hon är allmänt känd som The Queen of Percussion! Att hon sedan har en röst som har en alldeles unik ton och ett uttryck som bara är övercoolt bidrar ju till helhetsupplevelsen. Dessutom spelar hon trummor i högklackat. Det gör minsann inte Phil Collins!!!

You can tell from expression that he makes public 
That he suffers from a badly broken heart 
He smiles as he feeds the afternoon pigeons 
But he cries as he walks the night streets of St. Mark

Soundet på dagens låt känner man igen. Det kommer inte som någon överraskning att det är den mystiske lille mannen från Minneapolis som ligger bakom både låt och produktion (ja det är Prince jag menar så klart).

Varför låten utspelar sig i Paris är det nog ingen som förstår. Vinden som blåser i hans parisiska hår är i vart fall.....parisisk. Men han går på gatorna i St. Mark (Markusplatsen) vilket väl ligger i Venedig?

Men vem bryr sig om geografi när hjärtat skriker av olycklig kärlek. Vägen må vara lika tung om den så är i Paris eller i Venedig. Deeeesutom leder väl alla vägar ändå till Rom.

En bra cola är självklar. Pepsi kan vi glömma. Det är Coke som gäller. Addera rejält med is och blanda med 4 cl rom. Det är ingen idé att ösa på med någon dyr och exklusiv mörk rom. Nej ljus skall den vara. Men slarva inte till det med något skräp. Havanna Club skall det vara. Den gula om du frågar mig. Vill man lyxa till det extra så är en skiva lime perfekt.

Lysande att skåla i medan man lyssnar på Sheila E! Det är #discofredag mina vänner!


Inga kommentarer: